سلامت

گرده نخل

گرده نخل چیست

یکی از داروهای بسیار ارزشمند گیاهی که خواص مثبت بسیار زیادی برای سلامتی دارد، گرده نخل یا همان PALM POLLEN است. در گذشته اعراب از این گیاه برای درمان بسیاری از مشکلات به ویژه ناباروری استفاده می‌کردند. اما این گرده درخت نخل مزایای و خواص دارویی بسیار بیشتری دارد که در این مقاله قصد داریم به‌طور کامل در خصوص آن صحبت کنیم.

گرده نخل چیست؟

گرده نخل یک دانه سفید رنگ است، البته در برخی از مواقع این امکان وجود دارد که این دانه زرد رنگ باشد. این گرده در فصل بهار از شکوفه‌های زیبای درخت خرما جمع می‌شود. گرده نخل به شدت فرار است و به محض قرار گرفتن در معرض وزش باد، به هوا بلند می‌شود. از مهمترین مشخصه‌های این گرده می‌توان به عطر و بوی بسیار خاص و ویژه آن اشاره کرد. تحقیقات بسیار زیادی پیرامون این گرده به عمل آمده است و خواص بسیار بی‌نظیر دارویی آن به ویژه در درمان ناباوری بر همگان آشکار شده است. گرده خرما طبع گرمی و بوی شبیه به اسپرم مردانه دارد.

گرده نخل حاوی 22 درصد پروتئین گیاهی، 54 درصد کلسیم، مواد معدنی مانند فسفر و آهن، ویتامین‌های گروه B، آنتی اکسیدان، ویتامین های C و E در ساختار خود است. البته گرده درخت خرما حاوی مقادیر هورمون ایزوترون است که چرخه قاعدگی و تخمک گذاری زنان را فعال می‌کند. تمامی مواردی که در بالا به آن‌ها اشاره شد، نشان دهنده ارزش دارویی بسیار بالای این محصول است.

خواص گرده نخل

همان‌طورکه مشاهده کردید، گرده نخل خرما حاوی ترکیبات منحصربه‌فرد است. این ترکیبات برای بدن خواص بسیار مفیدی را به همراه خواهند داشت. مهمترین خواص گرده نخل عبارتند از :

  1. گرده نخل خرما به تقویت حافظه و همچنین بهبود عملکرد مغز کمک بسیار زیادی خواهد کرد.
  2. این ماده تاثیر بسیار زیادی در ترمیم بافت‌های آسیب دیده بدن دارد. به این ترتیب اگر دچار جراحت یا آسیب دیدگی شده‌اید، می‌توانید با مصرف گرده نخل روند بهبود خود را افزایش دهید.
  3. فشار خون یکی از مشکلات جدی در سنین بالا است. مصرف این دارو به کاهش فشار خون کمک بسیار زیادی می‌کند.
  4. با مصرف این داروی گیاهی می‌توان میزان کلسترول بد موجود در خون را کاهش داد.
  5. همه به دنبال یک اکسیر برای جوان ماندن هستند، گرده نخل در ترکیبات خود موادی دارد که علائم پیر شدن را به تاخیر می‌اندازد.
  6. این داروی گیاهی می‌تواند سیستم گوارش انسان‌ها را تحریک کند. به این ترتیب می‌توان از گزند بیماری‌های گوارشی مانند اسهال، مشکلات معده، هضم غذا، عفونت روده، زخم معده و .. در امان ماند.
  7. تحقیقات مختلفی که بر روی گرده نخل انجام شده است. نتیجه این تحقیقات نشان داده است که مصرف این داروی گیاهی می‌تواند کیفیت اسپرم آقایان را بالاتر ببرد. به این ترتیب مصرف گرده نخل تاثیر مستقیم و بسیار موثری بر دستگاه تولید مثل دارد.
  8. بسیاری از متخصص‌ها بر این باور هستند که گرده درخت نخل در ساختار خود دارای مقادیری الاستین است. الاستین یک ماده پروتئینی است که یک حالت ارتجاعی به پوست می‌دهد و در درمان جوش، آکنه و اگزما موثر است. به همین دلیل از گرده نخل در ساخت کرم‌های دست و صورت استفاده می‌شود.
  9. همان‌طور که گفته شد، این ماده در ترکیبات خود دارای هورمون ایزوترون است. به این ترتیب مصرف آن در زنان باعث تنظیم چرخه قاعدگی و بهبود روند تخمک گذاری می‌شود.
  • مصرف این گیاه دارویی مانع از ایجاد تومورهای سرطانی خوش خیم و بدخیم در بدن می‌شود.
  • در بسیاری از کتاب‌های طب سنتی آورده شده است که مصرف این ماده برای زنان و کودکان مفید است.
  • این ماده بسیار اعجاب انگیز می‌تواند در درمان مشکلاتی مانند بی‌خوابی، استرس و افسردگی نیز موثر باشد. برای تاثیر بیشتر می‌توان این ماده را با جینسینگ، عسل و حتی ژل رویال مصرف کرد.
  • گرده نخل حتی در درمان کم خونی نیز می‌تواند، موثر باشد. به افرادی که دچار کم خونی یا کمبود آهن هستند، توصیه می‌کنیم که این گرده را به همراه عسل مصرف کنند.
  • مصرف این ماده می‌تواند به تقویت استخوان‌ها و حفظ سلامت آن‌ها کمک بسیار زیادی کند. برای تقویت استخوان‌ها می‌توانید پودر سویا، گرده درخت نخل و پودر عربی صمغ را با هم استفاده کنید.

گرده نخل

عوارض گرده خرما

در بالا به برخی از مهمترین مزایا و خواص گرده خرما اشاره کردیم، اما آیا گرده خرما عوارض و منع مصرف هم دارد یا خیر؟ به‌طور کلی استفاده از گرده خرما برای بسیاری از افراد بی‌خطر است البته به شرطی که در مصرف آن زیاده روی نشود. با این وجود اگر به گرده یا حتی خرما حساسیت دارید، ممکن است بدن شما به این ماده واکنش آلرژیک نشان دهید. زنان باردار، مادران شیرده و کودکان بهتر است قبل از استفاده از این گرده با پزشک خود مشورت کنند.

نحوه مصرف گرده نخل

برای مصرف گرده نخل روش‌های بسیار زیادی وجود دارد که در ادامه به برخی از مهمترین و بهترین روش‌ها برای مصرف گرده نخل اشاره شده است.

  1. برای اینکه این داروی گیاهی بیشترین تاثیر را داشته باشد. به شما توصیه می‌کنیم که آن را با عسل کنار یا هر عسل طبیعی دیگری مخلوط کنید. توجه داشته باشید که عسل باید طعم ملایمی داشته باشد تا مزه معجون به دست آمده خوب باشد.
  2. یکی از روش‌های مرسوم برای مصرف گرده نخل، مخلوط کردن آن با آب و آب جوش است. مخلوط کردن گرده نخل خرما با آب جوش بوی بسیار بد و ناخوشایندی تولید می‌کند به همین دلیل نحوه مصرف گرده نخل به این روش طرفدار زیادی ندارد. به شما توصیه می‌کنیم که گرده نخل را با آب جوشیده‌ای که سرد شده است، می کنید. به این محلول می‌توانید پودر دارچین نیز اضافه کنید که ترکیبات بوی بهتری داشته باشد.
  3. شما می‌توانید گرده نخل را با آبمیوه هم میل کنید. به شما توصیه می‌کنیم که این ماده را با یک آبمیوه که طعم و عطر بسیار قوی دارد، نوش جان فرمایید. برای مثال می‌توانید آن را با شیر موز، شیر عسل و .. ترکیب و نوش جان کنید.

*‌ همان‌طور که در قبلا اشاره کردیم، گرده درخت نخل بسیار سبک و فرار است. در هنگام پاشیدن و مخلوط کردن آن با سایر مواد غذایی مواظب باشید که در هوا پخش نشود.

از گرده نخل خرما برای چه کاری استفاده می‌شود؟

در بالا به برخی از مهمترین خواص دارویی گرده درخت خرما اشاره کردیم، اما کاربرد اصلی این گرده چیست؟ به‌طور کلی می‌توان گفت که از این گرده برای بارور کردن درختان نخل ماده استفاده می‌شود. معمولا در نخلستان‌های بزرگ که تعداد درختان بسیار زیاد است، این پودر را با مقادیر مشخصی آب مخلوط می‌کنند و به صورت اسپری بر روی درختان ماده می‌پاشند.

آیا گرده خرما را می‌توان به عنوان مکمل غذایی مصرف کرد؟

گرده خرما به واسطه خواص بی‌نظیر بسیار زیادی که دارد در سال‌های اخیر مورد توجه و استقبال مردم قرار گرفته است. واقعیت امر این است که از گرده خرما می‌توان به عنوان یک مکمل غذایی طبیعی استفاده کرد. می‌توان این گرده را به شکل قرص با کپسول درآورد و آن را میل کرد. البته امکان اضافه کردن گرده درخت نخل به غذاها و نوشیدنی‌ها نیز وجود دارد. در ادامه به چند روش برای استفاده از گرده نخل در وعده‌های غذایی اشاره شده است.

  1. شما می‌توانید این گرده را با اسموتی، کوکتل و سایر نوشیدنی‌های مورد علاقه خود مخلوط و سپس نوش جان کنید.
  2. این ماده را می‌توان به همراه جو دوسر نیز مصرف کرد. برای مصرف به این شکل کافی است تا مقدار مشخصی از گرده نخل را با جو دوسر و ماست مخلوط کنید و سپس میل فرمایید.
  3. از این گرده می‌توان در ساخت کیک، کلوچه و حتی نان استفاده کرد.
  4. از این ماده می‌توانید به عنوان چاشنی نیز استفاده کنید. این داروی گیاهی را مانند سایر چاشنی‌ها به غذاهای خود مانند سالاد و .. اضافه کنید.

دوز مجاز مصرف گرده درخت نخل چقدر است؟

دوز مجاز مصرف گرده درخت نخل به عوامل بسیار زیادی مانند وزن، سن، جنسیت، وضعیت سلامت و .. بستگی دارد. به همین دلیل نمی‌توان یک دوز مجاز مصرفی را برای همه افراد اعلام کرد. بسیاری از مکمل‌های گرده درخت نخل حاوی 100 تا 300 میلی‌گرم از این ماده در هر کپسول هستند. دوز مجاز برای مصرف این مکمل توسط شرکت سازنده بر روی اعلام شده و برای هر شرکت می‌توانند متفاوت باشد. به‌طور کلی بر اساس مطالعات انجام شده بهترین دوز مصرف گرده نخل 2 تا 8 گرم در طول روز است. طول دوره مصرف این ماده معمولا 40 روز است اما دوره ایده‌آل مصرف این دوره که توسط طب سنتی اعلام شده است، 8 هفته است. بهتر است در خصوص دوز مصرفی و همچنین مدت زمان استفاده از گرده نخل با طب سنتی مشورت کنید و سر خود این داروی گیاهی را کم یا زیاد مصرف نکنید.

برخی باورهای اشتباه در خصوص گرده درخت نخل

در بالا به مهمترین خواص درمانی و ویژگی‌های گرده نخل اشاره کردیم. اما برخی باورهای اشتباه در خصوص گرده نخل وجود دارد که صلاح دانستیم در این مقاله کمی هم در خصوص آن‌ها استفاده کنیم تا خدایی نکرده افراد سودجو از شما سو استفاده نکنند.

مصرف گرده درخت نقل باعث دوقلو زایی می‌شود!

بسیاری از افرادی که به ما برای خرید گرده درخت نخل مراجعه می‌کند، به دنبال آن هستند که با مصرف این ماده دوقلو زایی کنند. واقعیت قضیه این است که در خصوص اینکه آیا مصرف گرده نخل باعث دوقلو زایی می‌شود یا خیر؟ هنوز تحقیقاتی منتشر نشده است. به همین دلیل نمی‌توان پاسخ روشن و مشخصی به این شایعه داد. البته نتایج تحقیقاتی که بر روی موش‌های آزمایشگاهی انجام شد، نشان داد که مصرف این ماده می‌تواند شانس دوقلو زایی را افزایش دهد. اما این آزمایش هرگز بر روی انسان‌ها انجام نشده و به همین دلیل ما صحت این ادعا را در می‌کنیم.

گرده نخل بخوریم تا پسرزا شویم!

این مورد هم یکی از موارد عجیبی است که در خصوص مصرف گرده درخت خرما به گوش ما خورده است. بهتر است بدانید که در این خصوص هرگز تحقیقاتی انجام نشده است و تمامی حرف‌هایی که در این مورد گفته می‌شود، بدون تحقیقات و صرفا شایعه است.

*‌ در سال‌های اخیر مردم به شبکه‌های مجازی بسیار وابسته شده‌اند و خیلی چیزها را به راحتی باور می‌کنند. به شما توصیه می‌کنیم که هیچ حرفی را بدون سند و مدرک نپذیرید و به دنبال تحقیقات علمی برای ادعاهایی که در این شبکه‌های مجازی مطرح می‌شود، باشید.

نحوه نگهداری گرده درخت نخل

دشمن گرده نخل رطوبت است، رطوبت به سرعت باعث فاسد شدن و از بین رفتن گرده درخت نخل می‌شود. پس مهمترین و حساس‌ترین نکته‌ای که در هنگام نگهداری از گرده نخل خرما باید به آن توجه کنید، دوری گرده از رطوبت است. به شما توصیه می‌کنیم که گرده نخل خرما را در ظروف شیشه‌ای در بسته و در جایی به دور از تابش مستقیم نور آفتاب و رطوبت قرار دهید. با این روش می‌توانید گرده نخل را برای مدت زمان نسبتا طولانی نگهداری کنید. اگر قصد نگهداری گرده درخت نخل برای مدت زمان بیشتر از شش ماه را دارید، بهتر است آن را در فریزر نگهداری کنید.

طبع گرده نخل سرد است یا گرم؟

در خصوص اینکه طبع گرده نخل سرد است یا گرم، پاسخ روشن است. تمامی محصولات درخت خرما از پودر هسته گرفته تا پنیر نخل طبع گرمی دارند. خرما به سبب همین طبع گرمش است که سبب رفع خستگی، بهبود و تقویت قوای جنسی، کمک به هضم غذا و .. می‌کند.

خرید گرده نخل

احتمالا با مطالعه خواص بی‌نظیر گرده درخت نخل به خرید گرده نخل تمایل پیدا کرده‌اید. برای خرید مکمل‌های گرده خرما می‌توانید به فروشگاه‌های آنلاین یا فروشگاه‌های مواد غذایی بهداشتی مراجعه کنید. البته امکان خرید گرده نخل به‌صورت خالص نیز وجود دارد. با خرید این ماده به‌ صورت خالص شما می‌توانید آن را با هر ماده‌ای که مایل هستید، مخلوط و سپس میل کنید.

سخن پایانی

در این مقاله به‌طور کامل در خصوص اینکه گرده نخل چیست و چه خواص درمانی شگفت‌انگیزی دارد، صحبت کردیم. اگرچه مصرف دوزهای مناسب این ماده هیچ خطری برای سلامتی ندارد، اما بهتر است قبل از مصرف حتما با پزشک خود مشورت کنید. با مشاوره گرفتن از پزشک شما می‌توانید از بروز هرگونه مشکل احتمالی جلوگیری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *