آموزش

نحوه نگهداری خرما

نگه داری خرما در منزل

خرما یکی از میوه های پر کالری و بسیار خوش طعم است و  بهتر است خرما را حتما در رژیم غذایی و سبد کالایی خانواده خود بگنجانید .  احتمالا شما هم معمولا به صورت سالیانه مقدار زیادی خرما خریداری می کنید و آن را برای کل سال ذخیره می کنید . به همین دلیل اولین سوالی که بعد از خرید خرما به ذهن شما می رسید نحوه نگهداری خرما خواهد بود . ما در این مطلب قصد داریم برای شما عزیزان نکات نگهداری از خرما را برایتان به اشتراک گذاریم .

خرما به دلیل داشتن مقادیر زیاد کربوهیدرات (مواد قندی ) شرایط مناسبی را برای رشد میکروارگانیسم ها و مواد مخمری فراهم می کنند و همین باعث ترشیدگی و فاسد شدن خرما خواهد شد .  به همین دلیل اولین کاری که باید انجام دهید این است که خرمای نرم و تازه را حتما درون یخچال نگاه داری کنید به این دلیل که سرمای یخچال باعث خواهد شد رشد مخمر ها و میکروارگانیسم ها به نوعی متوقف و به تاخیر بیفتد .

در حالت کلی خرمای تازه و تر را می تواند نهایتا تا 8 ماه درون یخچال نگه داری کرد اما خرمای خشک را می توان در خارج از یخچال در ظرف در بسته نیز نگه داری کرد . خرمای خشک قابلیت نگه داری به مدت یک سال درون یخچال را دارد .

خرما به طور کلی همیشه میزانی رطوبت همراه خود دارید و همین رطوبت در کنار عامل کربوهیدرات باعث می شود برای نگه داری طولانی مدت آن شرایط مناسبی را فراهم کنیم . هر چه این میزان رطوبت کمتر باشه همچون خرمای زاهدی ، نگه داری ان نیاز به دمای زیاد پایینی ندارد . اما هرچه این میزان رطوبت بیشتر باشد ، همچون رطب و کبکاب شیره دار ، نیاز به دمای پایین تر همچون دمای یخچال را خواهید داشت .

نکته مهم : سعی کنید یخچالی که در ان خرما رو نگه داری می کنید همه نوع مواد غذایی فساد پذیری در اون محیط وجود نداشته باشد چون همین مسئله باعث تاثیر بر روی سرعت فاسد شدن خرما خواهد داشت .

بیشتر رطب ها و بعضی ازخرماها به دلیل داشتن میزانی رطوبت باید حتماً در دمای صفر درجه نگهداری شوند . اما بعضی رطب ها وخرماها که تا حدودی خشک هستند احتیاج به نگهداری در دمای یخچال صفر درجه ندارند و می توان آنرابه مدت بسیارطولانی درهوای آزاد خانه نگهداری کرد .

بعضی از انواع خرما و رطب ها در هوای خنک و با رطوبت بالا شکرک می زند .

همچنین اگر در زمستان خرما را در یخچال قرار دهید احتمال شکرک زدن آن وجود دارد .

توجه داشته باشید  مصرف خرمای شکرک زده از نظر پزشکی ضرری برای سلامتی ما ندارد .

 

نگه داری خرما

 

روش نگه داری خرما :

اگر خرمای خریداری شده بیش از حد خشک شد ، با ریختن مقدار کمی اب ان را مرطوب کنید .

توجه داشته باشید غذاهای فساد پذیر و بو دار را در کنار خرما قرار ندهید ، زیرا هم باعث بو گرفتن خرما خواهد شد و هم سرعت خراب شدن خرما را افزایش می دهد .

یکی از روش هایی که می توان باعث جلوگیری از ترشیده شدن خرما شود ، می توانید هسته ان را جدا کنید و به این شکل باعث ماندگاری بیشتر خرما شوید .

در صورتی که خرمای خریداری شده دارای پوست ضخیم است می توانید پوست ان را جدا کنید و با ان شیرینی های خرمایی همچون حلو خرمایی و رنگینک درست کنید .

توجه کنید خرمای مرطوب را به هیچ وجه درون ظروف پلاستیکی یا نایلون قرار ندهید چون باعث کوتاه شدن مدت ماندگاری ان خواهد شد .

در صورتی که می خواهید خرما را مصرف کنید ، به اندازه مصرف خود خرما را با اب داغ شسته و مصرف کنید . بیش از میزان مصرف خود خرما را نشویید زیرا خیلی زود ترش خواهد شد .

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *